هشت ماه حقوق هزار كارگر نساجی مازندران پرداخت نشده است  

 

چهارشنبه ١٢آبان ١۳٨۹ برابر با ۳نوامبر ۲٠١٠

www.kanoon-zendanian.org 

 

با گذشت بیش از 15 ماه از امضای توافق نامه ، وضعیت این شرکت تغییر محسوسی پیدا نکرده و در برخی حوزه ها دچار مشكلات جدی گردیده به نحوی که بیش از 8 ماه است كه حقوق کارگران پرداخت نشده است. سایت حکومتی دریانیوز در این باره می نویسد: "احیای نساجی مازندران هدیه من به مردم قائم شهر است " این جمله یادآور اولین دوره سفر رئیس جمهور محمود احمدی نژاد به مازندران و قائم شهر است . در دور دوم سفر هیأت دولت نيز محرابيان وزیر صنایع از این واحد صنعتی بازدید نمود و از عزم جدی دولت در تحقق این برنامه سخن به میان آورده است . چند صباحی است که در سایه حمایتهای دولت و شخص رئیس جمهور طرحی با هدف احیای این صنعت در دستور کار قرار گرفته و اجرای آن آغاز شده که با امضای توافق نامه ای فی مابین شرکت سرمایه گذاری بانک ملی ایران و سرمایه گذار ترک تبار (آقای هولوسی بولدوک ) در تیر ماه سال 88 ، بخش عمده سهام این واحد صنعتی تحت مالکیت سرمایه گذار خارجی قرار گرفته است .

 

در بخشهای مختلف این توافق نامه، تعهد سرمایه گذار خارجی در شرکت نساجی مازندران مورد تأکید قرار گرفته است ، در بند 2 ماده 4 صراحتاً اشاره شده است که مسئولیت بدهی های گذشته ، حال و آینده به عهده "انتقال گیرنده " سهام (آقای هولوسی بولدوک ) می باشد .

در قسمت ديگري از توافق نامه مقرر گردیده بود ظرف 2 سال مراحل احیای نساجی مازندران اعم از جذب 2000 نفر نیروی کار جدید ، ورود و نصب ماشین آلات و غیره ... محقق گردد .

اما در حال حاضر با گذشت بیش از 15 ماه از امضای توافق نامه ، وضعیت این شرکت تغییر محسوسی پیدا نکرده و در برخی حوزه ها متأسفانه دچار مشكلات جدی گردیده به نحوی که بیش از 8 ماه از حقوق کارگران پرداخت نشده است .

صرف نظر از اینکه مقصر اصلی در ایجاد این شرایط چه کسی است ، وضعیت معیشیتی کارگران نساجی مازندران که بیش از 8 ماه حقوق و مطالبات خود را از شرکت دریافت ننموده اند و آسیب های اجتماعی متنوعی که گریبانگیر این قشر زحمتکش و خانواده هایشان می باشد موضوع بسیار مهمی است که کمتر مورد توجه قرار گرفته است .

 

براستی این جمعیت 1000 نفری که با احتساب اعضای خانواده ، تعدادشان به چند هزار نفر می رسد چگونه در جامعه زندگی می نمایند ؟ آیا امید این آسیب دیدگان از رکود صنعت نساجی به واقعیت مبدل خواهد شد و اصولاً طرحی که روی میز قرار دارد نسخه شفا بخش این صنعت ریشه دار و کهن بوده و موجب احیای آن خواهد شد ؟ یا اینکه ادغام این طرح با حواشی سیاسی آن از ناحیه دو مسئول در قائمشهر!! موجب گردیده تا از نقد و تجزیه تحلیل کارشناسانه و فنی دور بماند ؟

در شرایط فعلی به جرأت می توان گفت که طرح جامع و مدونی در حال اجرا نمی باشد، چرا که در نگاهی گذرا می توان به این نکته پی برد که پرداخت دیون ممتاز ( از جمله حقوق کارگران) در مراحل مختلف اجرا مورد نظر قرار نگرفته و پس از گذشت 15 ماه از امضای توافق نامه شاهد انباشت 8 ماه مطالبات حقوق و مزایای کارگران می باشیم .

 

در این شرایط چالشهای اساسی دیگری نیز مطرح میباشد ازجمله اینکه ؛

کدام ارگان و یا سازمان ناظر بر حسن انجام توافق نامه واگذاری سهام این شرکت است ؟

چه اقداماتی در برابر عمل نکردن سرمایه گذار خارجی به بخشهای مختلف توافقنامه که متضمن احیای شرکت نساجی مازندران و بهبود وضع زندگی کارگران این واحد صنعتی است از سوی متولیان امر صورت گرفته است ؟

اکنون که در آستانه دور سوم سفر های استانی هیأت دولت به مازندران قرار گرفته ایم ، آیا این طرح پیشرفت قابل قبولی داشته است که حمایت دولت را به ادامه این روند معطوف ساخته و یا به ابعاد دیگر نیازمندیهای استان و یا شهرستان قائم شهر پرداخته شود ؟

وضعیتی که امروز بوجود آمده است مطمئناً در سالهای آتی ناهنجاریها و آسیب های اجتماعی مختلفی به همراه خواهد داشت و اگر مسئولین به ویژه سيد علي اكبر طاهايي نماینده ارشد دولت در استان مازندران امروز پاسخی برای این پرسشهای اساسی نداشته باشند باید از هم اکنون خود را برای مقابله با چالشهای پیش رو مهیا کنند .