می خواهند موسیقی زنان را حذف کنند

 

خبرگزاری حکومتی ایلنا: فعاليت موسيقي بانوان از سال 76 همزمان با دوران اصلاحات در ايران آغاز و اين روند در سال 77 منجر به راه اندازي جشنواره «گل ياس» شد. بعداز آن بخش بانوان به جشنواره بين‌المللي موسيقي فجر اضافه شد. در جريان اين روند به‌گفته‌ي هنگامه اخوان كه در آن سالها مسئوليت بازبيتي گروه‌هاي شركت‌كننده در بخش بانوان جشنواره موسيقي فجر را داشت، در سال 82 بيش از 80 گروه براي حضور در جشنواره فجر اعلام آمادگي كردند كه 20 گروه با تدابير امنيتي به صحنه رفتند. البته برگزاري موسيقي بانوان درجريان جشنواره موسيقي فجر در سال‌هاي بعد روند كاهشي به خود گرفت به‌گونه‌اي كه امسال(يعني در سال 89) تنها سه گروه از گروه‌هاي موسيقي بانوان در جشنواره امكان حضور پيدا كرده‌اند.

 

هنگامه اخوان(خواننده قديمي بانوان) با تاكيد بر اين موضوع كه كشور در حوزه‌ي موسيقي هر روز به سمت محدوديت بيشتر گام برمي‌دارد، گفت: قرار است جشنواره‌؛ محلي براي استعداديابي باشد اما ما شاهديم كه بسياري از گروه‌هاي جوان كه در جشنواره برنده هم مي‌شوند؛ به حال خود رها شده و كمتر كسي براي استعدادهاي آنها ارزشي قايل است. چندي پيش يكي از آهنگسازان مستعد جوان به من مراجعه كرد و از اينكه به هر خواننده‌اي مراجعه مي‌كند تا كارش را بخواند؛ اما همگان دست رد به سينه‌ي او مي‌زنند، گله كرد.

 

به‌گفته‌ي اخوان، بسياري از مسئولان اگر درحال حاضر در حد «بخور و نمير» يك تا دو گروه بانوان را در طول جشنواره فجر به اجرا دعوت مي‌كنند؛ به اين دليل است كه محكوم به حذف بخش بانوان در جشنواره موسيقي و بدنامي نشوند؛ درصورتيكه شايد اگر به خواست آنها بود، بخش بانوان به كلي حذف مي‌شد. كما اينكه الان هم براي بانون فرقي ندارد كه از جشنواره حذف شوند يا نه. چون اجراي سه گروه در جشنواره عملا به‌معناي تعطيلي موسيقي بانوان است.

اين خواننده زن؛ درباره‌ي روند جشنواره موسيقي فجر در بخش بانوان گفت: در سال 82 نزديك به 80 گروه بانوان براي حضور در جشنواره موسيقي فجر اعلام آمادگي كردند كه از ميان آنها 40 گروه انتخاب شد اما به‌دليل سختگيري مديران بالاتر مجبور شديم كه 20 گروه را انتخاب كنيم. اما درحال حاضر شاهديم كه از آن 80 گروه؛ فقط چند گروه باقيمانده كه آنها هم با اوضاع ناخوشايندي گذران زندگي مي‌كنند. درنهايت چند گروه محدود به جشنواره دعوت شدند.

 

اخوان با تاكيد بر اين موضوع كه برگزاري جشنواره موسيقي فجر در مقايسه با ديگر جشنواره‌ها يعني فيلم و تئاتر كاملا فرماليته است، خاطرنشان كرد: با نگاهي گذرا به اسامي گروه‌هاي شركت‌كننده در جشنواره مي‌توانيم به ناهماهنگي در انتخاب گروه‌ها و عدم حضور گروه‌هاي سرشناس در جشنواره پي ببريم كه آن هم كاملا طبيعي است.

اين هنرمند با اشاره به اينكه از طرف سرپرست دفتر موسيقي؛ براي حضور در جشنواره موسيقي فجر دعوت شده بود و اما او به دليل حضور نوازنده‌هاي گروهش در خارج از كشور نتوانسته در جشنواره شركت كند؛ افزود: مي‌خواستم زمان ديگري كه تمام نوازنده‌هاي گروه در كشور باشند؛ در تاريخ 13 اسفند در تالار وحدت كنسرت دهم اما متاسفانه اين سالن را به من ندادند.