بیست و پنجمین گردهمایی در باره کشتار زندانیان سیاسی
و راهپیمایی بزرگ دادخواهی در حمایت از مادران خاوران
بیاد می آوریم و فراموش نمی کنیم دهه خونین ۶۰ و آن جنایت عظیم انسانی در تابستان ۶۷ را که رودی از خون از زندان به جامعه جاری کرد. آنچه می خواستیم این نبود که پسران و دخترانمان را هزار هزار بکشند و مادران، پدران، خواهران، برادران و فرزندانمان را شهر به شهر و خانه به خانه داغدار کنند.
با که بگوییم این راز نهفته در دل تاریخ را که قرار از انقلاب این نبود، که مشتی ستمگر و ظالم سکان جامعه را به دست گیرند و کشور را به قهقرا بکشانند و هزاران زن و مرد را که ریشه های انقلاب را آبیاری کردند، به جوخه های مرگ بسپارند و فجیع ترین کشتار تاریخ ایران را در زندان رقم زنند. اینان اما، برای همین آمده بودند، که انقلاب را از مسیرش تغییر دهند، بگیرند و بکشند و همه چیزهای خوبی را که مردم برای آن انقلاب کردند، تخریب و از بین ببرند.
قصد آنان در زندان، تنها این نبود که رودی از خون جاری سازند. آنان در کنار دار و جوخه مرگ، سیستمی مخرب به پا کردند تا زندانیانی را که نتوانستند بکشند، درهم بشکنند، شخصت و هویت و روحیه مقاومت و ایستادگی آنها را از بین ببرند و آنها را از انسانیت تهی کنند.
در ٢۵ امین گردهمایی در باره کشتار زندانیان سیاسی که همزمان با سالگرد کشتار زندانیان سیاسی در دهه شصت در استکهلم برگزار می شود، پنج زندانی سیاسی آن دهه خونین؛ احمد موسوی، مرسده قاندی، رضا پورکریمی، فتان جوکار و حمید حقشناس، در میزگردی، ساختار و نقش مخرب دستگاه توابسازی جمهوری اسلامی را در زندان مورد بحث و بررسی قرار می دهند و تصویری عینی از نقش توابان در استحکام بخشیدن به این دستگاه ارایه خواهند داد. تصویر “توابان در ادبیات دادستانی خارج کشور” را اسد سیف، و «تروما، خاطره و هویت جمعی» را رضا کاظمزاده مورد بحث و بررسی قرار می دهند. شیرین مهربُد، هنرمند مهمان برنامه خواهد بود که در ترانه هایش، به عشق، مبارزه و مقاومت، میپردازد.
در کنار گردهمایی امسال که در ساعت ٣٠/۵ بعد از ظهر شنبه ١۵ سپتامبر ٢٠١٨ در سال اجتماعات هوسبی ترف در استکهلم برگزار می کنیم، راهپیمایی بزرگی نیز در ساعت دوازده ظهر همان روز (١۵سپتامبر ٢٠١٨) در حمایت از دادخواهی مادران خاوران و خانواده های جان باخته گان دهه شصت، با حمل باندرولی سی وهفت متری، که تصاویر جانباختگان دهه شصت برآن نقش بسته است، همراه با خانواده ها، زندانیان سیاسی دهه شصت، دادخواهان و تمامی ایرانیان آزاده، در استکهلم برگزار می کنیم.
کانون زندانیان سیاسی ایران (در تبعید)- واحد سوئد
٩ ژوئیه ٢٠١٨ برابر با ١٨ تیر ١٣٩٧